Charles Leclerc richt zijn vizier op 2024: “Dit seizoen was een teleurstelling”

Ferrari
Ferrari

Het huidige seizoen van Ferrari en Charles Leclerc heeft niet het succes gebracht waarop men hoopte. Het doel was beide titels behalen, er werd ook regelmatig een indrukwekkende snelheid getoond in de kwalificaties en er waren flitsen van briljantheid te zien, het seizoen draaide echter uit op een teleurstelling.

“Om eerlijk te zijn is het een teleurstellend seizoen geweest”, oordeelt Leclerc. “We hadden dit seizoen verwacht om voor het kampioenschap te kunnen strijden. Na de eerste race begrepen we echter al dat het zeer moeilijk zou worden tegenover Red Bull. Zij hebben een enorme stap vooruit gezet dit jaar, vooral qua racetempo.”

“We hebben helaas niet dezelfde stap gezet als hen, aan de andere kant denk ik dat we doorheen het seizoen behoorlijk wat vooruitgang hebben geboekt. Dat is positief en geeft mij vertrouwen voor de toekomst. We hebben nog een groot gat tegenover Red Bull te dichten dus we zetten weer alles op alles tijdens de winterstop.”

Vooral in de tweede helft van het seizoen was te zien dat Ferrari zich verbeterd had, het won zelfs met Carlos Sainz de race in Singapore. Tot op heden is dat nog steeds de enige race die Red Bull niet wist te winnen dit seizoen.

Momenteel staat Ferrari derde in het kampioenschap maar wel slechts met vier punten achterstand op Mercedes en dat met dit weekend nog één race te gaan in Abu Dhabi. 

Ondanks de kleine achterstand staat Ferrari nog wel voor een grote uitdaging volgens Leclerc.

“We zullen alles op alles moeten zetten om tegen ze te vechten en ze te verslaan in de strijd om het constructeurskampioenschap. De motivatie bij iedereen in het team is heel hoog, het momentum zit goed. Het grote werk moet echter nog gebeuren op de baan zelf, we moeten zien dat we alles perfect doen om hen te verslaan”, sluit Leclerc af.

Geschreven door Vincent Bogaerts