Max Verstappen na derde tijd: “De balans van de wagen moet beter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie moest Max Verstappen van aan de zijlijn toekijken maar tijdens de tweede oefensessie kwam Verstappen wel in actie. Uiteindelijk moest Verstappen daarin tevreden zijn met de derde tijd, volgens de drievoudig wereldkampioen moet de balans van de wagen nog verbeterd worden voor de rest van het raceweekend.

“Ik heb niet veel geleerd vandaag. De balans van de auto was niet goed. We hadden veel onderstuur en de auto sprong vaak weg,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de vrijdag. “Ik had niet verwacht om er zo ver achter te zitten. Dat is voor ons een vraagteken. We waren nog steeds derde, dus dat is niet zo slecht, maar qua balans moet het nog een stuk beter.”

Tijdens het naar buiten rijden na de tweede rode vlag tijdens de tweede oefensessie haalde Verstappen verschillende wagens in, daarover had hij het volgende te zeggen.

“Ze moeten aan de kant. Ze rijden allemaal langzaam en ik wil gewoon naar buiten, want we hebben weinig tijd. Ze blijven in het midden rijden en als ik er voorbij wil, snijden ze mij af,” aldus Verstappen.