GP van Australië nog tot en met 2020 in Melbourne

Het Albert Park in Melbourne mag, dankzij een vernieuwd contract, tot en met 2020 de Formule 1 ontvangen voor de Grote Prijs van Australië.
image
Er heerste tot nog toe twijfel over Albert Park, wegens financiële redenen, maar Dennis Napthine, premier van de staat Victoria, kondigt nu aan dat de Australische GP toch nog tot en met 2020 in Melbourne zal doorgaan. Er werd ook een nieuwe overeenkomst getekend, waarbij er minder aan het belastingsgeld zal geraakt worden om de F1-race te organiseren.

“Dit te mogen aankondigen is echt fantastisch, en het toont ook opnieuw de wereldwijde toppositie van Melbourne en Victoria voor sport en evenementen in het algemeen.” verklaarde Napthine aan een Australisch radiostation.

“We hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst voor de Grote Prijs van Australië en we zijn er ook in geslaagd om een betere deal te bekomen voor de inwoners van Victoria. Een deal die veel beter is dan de huidige. We blijven ook nog steeds de eerste race van het seizoen, in maart.”

Het scheelde echter niet veel, of de GP van Australië zou worden georganiseerd door een andere, niet nader genoemde Australische stad.

“Over de hele wereld is er een verschrikkelijk grote concurrentie om een Grote Prijs te mogen organiseren. Ik moet toegeven dat er nog een ander klein stadje net iets verderop, in een andere staat, zeer happig was om een GP te organiseren.”

Ook Bernie Ecclestone is zeer gelukkig met de nieuwe overeenkomst. “Ik wil Melbourne feliciteren met de manier waarop ze de F1 aan de wereld presenteren.” vertelde de F1-paus.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print