Grosjean gelooft in wederopstanding Lotus

Vorig jaar kon Grosjean met zes podiumplaatsen nog hoge ogen gooien bij Lotus. Dit jaar is de wagen helaas ondermaats en kon hij slechts twee achtste plaatsten scoren. Toch gelooft hij dat Lotus er volgend jaar weer zal staan. Hij vindt hiervoor zijn inspiratie bij Brawn GP dat in 2009 het ten dode opgeschreven Honda nieuw leven inblies en beide kampioenschappen won.
image
“Ik wil wedstrijden winnen in de nabije toekomst en daar werken we aan. Kijk maar naar Jenson Button in 2008, hij had ook veel moeite met Honda, maar dan veranderde het team in Brawn GP – zelfde team, ander naam – en hij werd wereldkampioen. Moeilijke seizoenen zijn nu éénmaal deel van je carrière.”

Begin juli maakte Lotus al bekend dat het vanaf volgend jaar met Mercedesmotoren zal rijden. Maar of dit voldoende is voor een Brawn GP-scenario valt af te wachten.

Over zijn eigen toekomst blijft Grosjean voorlopig vaag. Zijn teamgenoot Maldonado is al bevestigd bij Lotus voor volgend jaar, maar hij wil naar eigen zeggen wachten met een beslissing “zolang andere opties open zijn”.

“Ik weet niet of ik er volgend jaar zal zijn, maar ik ben er 99,99% procent van overtuigd dat het Lotus team in 2015 beter zal zijn.”

Een mogelijke optie zou misschien wel McLaren kunnen zijn, waar zijn voormalig teambaas en manager Eric Boullier nu werkt. Maar dit is tot op heden nog altijd pure speculatie.

“Alles blijft open, maar het is niet omdat Eric daar nu zit dat het eenvoudig wordt,” zei Grosjean nog na Silverstone.

Grosjean gelooft ook dat Lotus dit jaar nog kan verbeteren. Volgens hem ligt het grootste probleem bij de remmen.

“Voorlopig heb ik nog steeds moeite met de remmen. We hebben minder downforce en hardere banden dan vorig jaar. Daar ben ik gevoelig aan. In dat opzicht hebben we dan ook nog veel werk. Ik hou van een wagen die consistent is zodat ik mijn weekend kan opbouwen en zeggen ‘volgende ronde ga ik drie meter later remmen’. Als ik dat niet doe dan verlies ik een tiende, maar nu verlies ik een seconde omdat ik te breed ga.”

Voorlopig kon alleen Grosjean punten scoren voor Lotus, dat achtste staat in het constructeurskampioenschap met acht punten.

Geschreven door Boye Buyens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print