GP van Australië: Kwalificatieverslag

Eerste GP bij Ferrari en direct de pole pakken. Kimi Raikkonen kon zich geen betere start indenken. Op de grid zal hij geflankeerd worden door Alonso. MclarenÂ’s rookie Lewis Hamilton was op weg naar een derde plaats maar werd nipt geklopt door Heidfeld. BMW was en bloc sterk, met tevens een 5de plaats voor Kubica. Super Aguri viel het hardst op met de 10de plaats voor Sato en een 11de voor Davidson.

 

In Q1 vielen er la grote klappen. Dat Spyker niet zou doorstoten naar een volgende ronde stond wel al op voorhand vast. Bij Red Bull Racing en Torro Rosso kon enkel Webber zich in Q1 kwalificeren. Een bevestiging van hun achterstand. Ook bij Honda zitten ze wat met de handen in het haar. Barrichello geraakte niet door Q1 en Button bleef in Q2 steken.

 

Ralf Schumacher en Felipe Massa waren de pechvogels van Q2. Massa kon zich niet kwalificeren doordat de versnellingsbak stuk ging. Ralf had ook problemen, maar dankzij snel werk kon hij nog een goede tijd neerzetten. Williams-Toyota kon niet doorstoten, net als Kovalainen, die debuteert en Davidson, die een comeback maakt.

 

Raikkonen zette op het einde van de kwalificatie een sterke tijd neer, die geen van beide Mclarens wist te kloppen. Ze strandden op meer dan 4 tienden. Heidfeld en Kubica bevestigden met hun 3de en 5de hun sterke wintertesten. Fisichella kon nog een 6de plaats uit de brand slepen, voor beide ToyotaÂ’s, Webber en Sato. Super Aguri lijkt sterk bezig.