Spyker wil klacht indienen tegen Super Aguri

Het Super Aguri team was na de kwalificatie voor de GP van Australië in de wolken. Beide piloten reden reeds erg sterk tijdens de oefensessies en bevestigden hun vormpeil tijdens de kwalificatie. Takuma Sato slaagde er zelfs in om zich in de top-10 te kwalificeren.

De prestatie is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Daar waar Super Aguri vorig seizoen nog in de achterste gelederen streed tegen directe rivaal Spyker doe het vandaag de dag veel meer naar voor mee op de grid. Een reden te meer om bij Spyker aan de alarmbel te trekken.

Stap één in is het indienen van een klacht tegen het Super Aguri team.  Daar waar er eerder dit weekend nog sprake was om een algemen klacht in te dienen tegenover mogelijks ook Red Bull en Toro Rosso in het kader van klanten-chassis’, en dit mogelijk zelfs nog zou worden uitgesteld, wil Spyker nu mogelijk klacht indienen tegenover Super Aguri.

De SA07 van Super Aguri is eigenlijk een herwerkte Honda RA106. Super Aguri claimt echter dat de wagen volledige voldoet aan de technische voorschriften en reglementen.  Spyker denkt daar dus klaarblijkelijk anders over.

De RA106 werd verkocht aan PJUU Inc, die de wagen vervolgens doorverkochten aan Super Aguri. Het Japanse team pastte de wagen vervolgens aan, om te voldoen aan de technische reglementen. Voorlopig zit daar ook de reden waarom Spyker mogelijk enkel Super Aguri zou willen aanklagen.

Een officiële bevestiging van de klacht door Spyker is er echter nog niet.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print