GP van Azerbeidzjan: Sergio Perez zegeviert en nadert op Max Verstappen in de titelstrijd

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez heeft na een ijzersterke race de GP van Azerbeidzjan gewonnen. De Mexicaan wist Max Verstappen achter zich te houden en nadert zo in het kampioenschap. Charles Leclerc bevestigde de vooruitgang bij Ferrari en veroverde de eerste podiumplaats van het seizoen voor Ferrari.

Charles Leclerc kwam van op de polepositie goed weg maar de Monegask kreeg al snel Max Verstappen achter zich terwijl ook Sergio Perez in de tweede Red Bull zo dicht mogelijk probeerde te volgen.

Max Verstappen bouwde al snel de druk op en enkele ronden ver in de race slaagde Verstappen er met DRS erg makkelijk in om Leclerc te passeren.

Verstappen aan de leiding dus terwijl Leclerc meteen ook Sergio Perez in de tweede Red Bull in zijn nek kreeg. Ook Perez slaagde vervolgens om snel Leclerc te passeren. Verstappen maakte even later zijn eerste pitstop maar die timing was niet goed want meteen daarna kregen we een safety car op de baan omdat Nyck de Vries tegen de muur reed en stil kwam te staan.

Bijna al de andere rijders maakten van de safety car gebruik om een pitstop te maken. Grote winnaar was Sergio Perez die daardoor de leiding in de race veroverde, voor Charles Leclerc, Max Verstappen en Carlos Sainz.

Bij de herstart bleef Sergio Perez aan de leiding terwijl Charles Leclerc al snel zijn positie verloor aan Max Verstappen. Wat verderop zagen we Fernando Alonso met een mooi manoeuvre voorbij gaan aan Carlos Sainz.

Wat later zagen we Lance Stroll de binnenkant van de muur raken, Lewis Hamilton reed op de zesde plaats. Stroll ontsnapte aan een eventuele opgave en kon doorrijden.

Sergio Perez en Max Verstappen gingen in hun Red Bull allebei voluit. Om zijn titelambities kracht bij te zetten moest de Mexicaan absoluut proberen om deze race te winnen. Verstappen probeerde echter dichterbij te komen en allebei reden ze regelmatig de snelste ronde.

Dat voluit gaan van beide Red Bulls zorgde ervoor dat Charles Leclerc in de Ferrari niet kon volgen en vooral ervoor moest zorgen dat hij voor Alonso bleef en zo de laatste podiumplaats kon behalen. Verstappen en Perez reden allebei op de limiet en dat zorgde ervoor dat ze allebei op een bepaald moment zelfs de muur raakten.

Echt veel spektakel kregen we echter niet te zien, iets minder dan vijftien ronden voor het einde van de race moest Guanyu Zhou opgeven en zijn Alfa Romeo F1-bolide in de garage parkeren.

Lewis Hamilton was ondertussen aan het naderen op Carlos Sainz. Slaagde Hamilton er alsnog in om Carlos Sainz te passeren voor de vijfde plaats?

Dat Lukte uiteindelijk niet en ook vooraan veranderde niets. Sergio Perez wint de GP van Azerbeidzjan na een ijzersterke race. Max Verstappen en Charles Leclerc vervolledigden het podium. Voor Ferrari en Leclerc was het de eerste podiumplaats van het seizoen. Perez doet door zijn overwinning tijdens zowel de sprintrace als de grand prix een uitstekende zaak in de titelstrijd. De Mexicaan nadert immers negen punten op Verstappen.