GP van Azerbeidzjan wordt stratenrace zonder publiek

Baku City Circuit
Baku City Circuit

De organisatoren van de GP van Azerbeidzjan hebben bevestigd dat de race zoals gepland op 6 juni zal doorgaan maar dan wel zonder publiek.

De race doorheen de straten van Baku staat als zesde op de F1-kalender en was één van de races die net als Monaco en Canada volgens diverse geruchten ter discussie stond.

Voor een stratenrace zijn er weken op voorhand al heel wat voorbereidingen noodzakelijk, zowel op logistiek als financieel vlak. Dan wil je als organisator niet dat alles in allerlaatste instantie afgelast moet worden. Daarom is er nu meteen duidelijkheid over het al dan niet racen met publiek.

“De beslissing werd genomen met de huidige bezorgdheden door de pandemie met het coronavirus in het achterhoofd. Ze komt er na een grondig overleg en evaluatie tussen het Baku City Circuit, de overheid van Azerbeidzjan, de F1 en de FIA,” zo liet de racepromotor in een statement op vrijdag weten.

“Ook al is de wereldwijde situatie met de pandemie aan het verbeteren, het is duidelijk dat de GP van Azerbeidzjan te vroeg komt om de race veilig met fans te organiseren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022