GP van Bahrein: derde oefensessie: Fernando Alonso opnieuw de snelste, Verstappen op P2

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ook tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Bahrein, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen, heeft Fernando Alonso de snelste tijd gereden. Alonso bevestigt daarmee het goede vormpeil van Aston Martin. Max Verstappen moest nipt zijn meerdere erkennen, Verstappen was slechts 0,005 seconde trager dan Alonso.

Na de verrassende snelste tijd van Fernando Alonso gisteren tijdens de tweede oefensessie was het vandaag uitkijken of de tweevoudig wereldkampioen en Aston Martin hun goed vormpeil vandaag konden bevestigen. Red Bull en Max Verstappen leken alvast vol aan de bak te moeten om hun favorietenrol in Bahrein ook daadwerkelijk waar te maken.

Voor de teams en rijders vormde de derde oefensessie de laatste kans om nog wijzigingen aan de wagen te doen en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race.

Halverwege de oefensessie had Fernando Alonso de snelste tijd achter zijn naam staan maar aan het einde van de sessie werden nog heel wat snelle runs gereden met weinig brandstof, zogenaamde simulatierondjes voor de kwalificatie later vandaag. De derde oefensessie wordt echter onder veel warmere omstandigheden gereden dan de kwalificatie en de race, die verreden worden wanneer de zon onder is gegaan.

Uiteindelijk was Fernando Alonso ook tijdens de runs met weinig brandstof aan boord nipt sneller dan Max Verstappen, die slechts 0,005 seconde moest toegeven op Alonso. Alles zat trouwens bijzonder dicht bij elkaar want maar liefst vier teams bevonden zich binnen drie tienden van elkaar. Het belooft straks tijdens de kwalificatie dan ook een spannende strijd om de polepositie te worden.