Lewis Hamilton is teleurgesteld: “Onze achterstand is groter dan vorig jaar”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De stap vooruit die Mercedes en Lewis Hamilton met de W14 proberen te zetten lijkt voorlopig er nog niet te komen. Hamilton meent zelfs dat de achterstand mogelijk iets groter is geworden dan vorig jaar.

“We zijn ver verwijderd,” vertelde Hamilton gisteren na afloop van de tweede oefensessie. “We wisten dat al een beetje tijdens de test, maar het is een groot verschil. Ik probeer echt alles wat ik kan maar het is wat het is dus we moeten er gewoon hard aan werken.”

Tijdens de tweede oefensessie was Hamilton meer dan zes tienden trager dan Fernando Alonso die de snelste tijd reed. Daarmee reed hij een zesde tijd, teamgenoot George Russell deed met een dertiende tijd nog een stuk slechter want hij was bijna een seconde trager dan Alonso.

Volgens Hamilton voelde de Mercedes W14 niet bijster goed over zowel één snelle run als een racesimulatie.

“Het is erg gelijkaardig. We hebben zowel met veel als weinig brandstof een serieuze achterstand op Red Bull. Wanneer je naar de lange runs kijkt dan waren ze een seconde per ronde sneller. We hebben dan ook veel werk te doen.”

Hamilton verwacht dat het team maar beperkte tijdswinst zal vinden tegen de kwalificatie en de race. Volgens Hamilton is de achterstand die Mercedes momenteel heeft mogelijk zelfs groter dan begin vorig seizoen.

“Ik had het idee dat Ferrari het tweede team was,” aldus Hamilton. “Ik denk dat we op de lange runs dicht bij Ferrari zitten. Het ziet er naar uit dat Aston Martin tweede was en dat wij ergens derde of vierde zijn. We bevinden ons dan ook ongeveer waar we ons begin vorig jaar bevonden, misschien iets verder verwijderd.”

“Het is voor iedereen moeilijk en dit is zeker niet waar het team en ik ons willen bevinden, zeker niet waar ik van vind dat iedereen in het team verdient van zich te bevinden. Iedereen werkt immers constant en enorm hard, vol goede moed en bedachtzaam.”