Een moeilijke vrijdag voor Ferrari: “Het was erg tricky, de wagen reageert niet zoals het moet”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari blikken ze met gemengde gevoelens terug op de eerste twee oefensessies. Enerzijds werd er vooruitgang geboekt maar anderzijds is er nog veel werk om de wagen klaar te krijgen voor de kwalificatie en de race.

Dat het een tricky vrijdag was voor Ferrari werd al meteen tijdens de eerste oefensessie duidelijk toen Charles Leclerc met een fel heen en weer bewegende achtervleugel rondreed. De test met een nieuwe achtervleugel leverde niet het verhoopte resultaat en er werd teruggekeerd naar een ouder exemplaar (Lees: Structureel probleem met nieuwe achtervleugel Ferrari: “Dat was duidelijk niet goed”). Verder verliepen de oefensessies wat wisselvallig voor de Scuderia.

“Onze eerste dag was redelijk oké wat de oefensessies betreft,” vertelde Leclerc. “We hebben redelijk veel ronden gereden en ik voel me steeds meer comfortabel in de wagen, wat positief is.”

“Het gevoel is beter dan tijdens de driedaagse F1-test. Ik had toen last van veel inconsistentie op het vlak van hoe we met de wagen reden, we testen op zo’n moment veel verschillende dingen uit dus er was niet veel tijd om de wagen af te stellen zoals ik hem graag heb. Dat kon ik nu wel doen.”

Leclerc gaf echter ook toe dat Ferrari nog redelijk wat werk te verrichten had om de wagen goed te krijgen voor de rest van het raceweekend.

“Het is nog steeds moeilijk om te zeggen waar we staan aangezien iedereen met erg verschillende plannen aan het rondrijden was. We focussen ons op onszelf en zullen in de juiste richting blijven pushen.”

Ook bij teamgenoot Carlos Sainz verliep alles niet van een leien dakje. Er was een spin tegen hoge snelheid en in beide oefensessies vonden we de Spanjaard niet in de bovenste gelederen terug.

“De vrijdag was meer tricky dan we verwacht hadden,” aldus Sainz. “De balans was erg verschillend en we probeerden de wagen doorheen de sessies aan te passen om haar beperkingen te corrigeren.”

“De wagen reageert gewoonweg niet zoals ik verwacht of zoals hij deed tijdens de driedaagse test. Ik worstel wat met de balans van de wagen.”

Duidelijk nog werk aan de winkel dus bij Ferrari en er rest nog maar één oefensessie om alles klaar te krijgen voor de kwalificatie en de race.”