GP van Bahrein: eerste oefensessie: Sergio Perez snelste, Fernando Alonso en Aston Martin meteen op P2

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Bahrein meteen getoond dat ze het te kloppen team zijn. Sergio Perez reed de snelste tijd, gevolgd door Fernando Alonso die meteen ook liet zien dat Aston Martin de voorbije winter een grote stap vooruit heeft gezet. Max Verstappen vervolledigde de top drie.

Na maanden van ontwikkelen, ongelooflijk veel uren in de F1-simulator en een driedaagse F1-test was het vandaag eindelijk zover: om 12u30 Belgische tijd ging het licht op groen aan het einde van de pitlane van het Bahrain International Circuit en was het F1-seizoen 2023 officieel begonnen.

Het is van hetzelfde ‘groen’ dat in Bahrein bijzonder veel wordt verwacht. Red Bull en Max Verstappen mogen dan wel als grote favoriet uit de driedaagse F1-test in Bahrein gekomen zijn, er zou vooral toch naar de groene bolides van het Aston Martin F1 team gekeken worden.

Volgens veel F1-insiders heeft de Britse bouwer van luxewagens met haar F1-team een serieuze stap vooruit gezet. Sommigen denken zelfs dat Aston Martin zich zal kunnen mengen in een strijd met de grote drie (Red Bull, Ferrari en Mercedes). Geef tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso een goede wagen en hij zorgt voor geweldige prestaties en laat nu net Alonso de overstap gemaakt hebben van Alpine naar Aston Martin.

Respect voor Alonso, die met zijn 41 jaar het ouderdomsdeken op de F1-startgrid is maar nog steeds lichaam en wagen tot het uiterste drijft. Datzelfde geldt ook voor Lance Stroll, de Canadees brak een dikke twee weken geleden beide polsen tijdens een fietsongeluk maar komt gewoon aan de start van de GP van Bahrein.

Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen werden door de teams en rijders nog heel wat zaken uitgetest op de wagen, weliswaar niet zo uitgebreid als tijdens de driedaagse F1-test. Het Bahrain International Circuit kenmerkt zich door verraderlijke omstandigheden wat de wind en het zand op het circuit betreft. Limieten opzoeken is desondanks de boodschap en dat er dan al eens over de limiet wordt gegaan bewees Carlos Sainz die een schuiver maakte met zijn Ferrari toen hij over een bult van het circuit reed.

Uiteindelijk was het Sergio Perez die in de Red Bull F1-bolide de snelste tijd liet noteren, gevolgd door een erg sterke tweede tijd van Fernando Alonso on de Aston Martin. Max Verstappen reed de derde tijd, gevolgd door Lando Norris in de McLaren en Charles Leclerc voor Ferrari.

Belangrijk om te weten is dat er aan de hand van de rondetijden van deze eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen weinig conclusies kunnen getrokken worden. Dit vooral om deze oefensessie de minst representatieve is voor de rest van het raceweekend. De kwalificatie en de race worden immers gereden bij minder warme temperaturen en wanneer de zon is ondergegaan.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print