GP van Bahrein: tweede oefensessie: Fernando Alonso verrast opnieuw met snelste tijd

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Niet Max Verstappen maar wel Fernando Alonso heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Bahrein de snelste tijd gereden. De tweevoudig F1-kampioen bevestigt daarmee nogmaals het goede vormpeil van Aston Martin, Max Verstappen reed de tweede tijd.

De eerste oefensessie voor de GP van Bahrein werd onder erg warme temperaturen en felle zon verreden maar de tweede oefensessie vond plaats op het moment dat de zon reeds was ondergegaan. De omstandigheden waren dan ook veel meer representatief voor de kwalificatie en de race later dit weekend.

Met veel belangstelling werd dan ook uitgekeken naar de rondetijden die er tijdens deze oefensessie gereden werden. Deze oefensessie zou immers een eerste indicatie kunnen geven van hoe de krachtsverhoudingen begin dit seizoen liggen. Veel aandacht ging ook naar Aston Martin dat met Fernando Alonso tijdens de eerste oefensessie een tweede tijd liet noteren.

Bij momenten leek het tijdens de tweede oefensessie alsof er al geracet werd. Ook in de pitlane kwam het al bijna tot een aanrijding tussen de Nederlander Nyck de Vries en een McLaren.

Na zijn tweede snelste tijd in de eerste oefensessie liet Fernando Alonso halverwege de tweede oefensessie de snelste tijd noteren. Mogen ze in Spanje en in de F1-fabriek van Aston Martin zo langzaam aan beginnen dromen van een stunt tijdens het eerste raceweekend in Bahrein? Niet alleen een overwinning maar ook een podiumplaats zou als een stunt beschouwd kunnen worden.

Uiteindelijk was het ook Fernando Alonso die in de Aston Martin F1-bolide de snelste tijd liet noteren. Max Verstappen volgde op iets minder dan twee tienden van Alonso. Lance Stroll reed in de tweede Aston Martin de zesde tijd, een sterke prestatie wetende dat de Canadees nog steeds herstelt van een dubbele polsbreuk.

De teams wacht komende nacht ongetwijfeld nog heel wat huiswerk om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Afwachten of Aston Martin ook dan kan meedoen voor de polepositie en eventueel zelfs de overwinning.