Fernando Alonso onthult: “Ik brak tijdens een crash botten in beide handen maar nam gewoon deel aan F1-race”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Vol bewondering wordt gekeken naar het feit dat Lance Stroll dit weekend zal racen nadat hij amper twee weken geleden tijdens een fietsongeluk beide polsen brak. Teamgenoot Fernando Alonso laat echter verstaan dat je als racepiloot een enorme drang hebt om te willen racen.

Ook Alonso brak immers tijdens een raceweekend verschillende botten. Tijdens de persconferenties op donderdag onthulde Alonso in Bahrein dat hij vorig jaar tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië verschillende botten in beide handen brak tijdens een crash. Daags nadien nam Alonso echter gewoon deel aan de race en het duurde weken alvorens hij volledig hersteld was.

“Het is eerst en vooral goed nieuws dat Lance hier is en zal proberen deelnemen,” aldus Alonso. “Dat toont zijn wil om te winnen en zijn motivatie om met dit team te winnen. Dat is een goed teken.”

“In mijn geval heb ik vorig jaar verschillende botten gebroken. Tot augustus was ik niet volledig hersteld. Ik had pijn maar we houden allemaal van het racen.”