“GP van België is niet zeker van plaats op F1-kalender 2022”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens de Nederlandse F1-commentator Olav Mol staat het nog niet honderd procent zeker vast dat er volgend jaar een F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps zal plaatsvinden. De organisatoren van de GP van België krijgen naar verluidt pas in het voorjaar duidelijkheid.

Het circuit van Spa-Francorchamps is begonnen aan een ingrijpende renovatie die verspreid over verschillende jaren zo’n 80 miljoen euro zal kosten. Momenteel wordt vooral het gedeelte rond Eau Rouge-Raidillon aangepakt.

De voorbije maanden kwam er na enkele verschrikkelijke crashes meermaals kritiek op de bochtencombinatie die volgens sommige te onveilig zou zijn. Dit F1-seizoen crashte Lando Norris er nog zwaar tijdens de kwalificatie in de regen en ook in de W Series vond er een verschrikkelijke crash plaats. In 2019 was er ook de fatale crash van Anthoine Hubert.

In het programma ‘F1 Cafe’ op ZiggoSport vertelt Olav Mol dat het circuit volop bezig is met de verbouwingen maar dat de kosten daarbij bijzonder hoog oplopen.

“Spa is aan het verbouwen op dit moment, dit kost zo’n 80 miljoen euro,” aldus Olav Mol. “Op aandringen van de FIA willen ze het circuit, en dan vooral Eau Rouge, veiliger maken. Het schijnt toch dat de bocht zelf voor het merendeel hetzelfde zal blijven.”

Geen wereldschokkend nieuws dat Olav Mol daarmee weet te melden maar wat wel verrassend was is dat hij plots vertelt dat de GP van België volgens hem nog helemaal niet zeker is van een plaats op de F1-kalender 2022, dit ondanks het feit dat de race gewoon op de voorgestelde kalender staat.

“Volgens de organisatie hoort Spa pas in januari of ze wel op de kalender staan voor 2022 ja of nee. Maar ze zijn al wel begonnen aan de verbouwing. Ook daar is dus nog niet van zeker of we in 2022 wel een Grand Prix op Spa-Francorchamps gaan hebben.”

Crash tijdens de W Series – YouTube

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022