GP van Brazilië: Max Verstappen wint vlot de sprintrace

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de tweede plaats op de grid heeft Max Verstappen op redelijk vlotte wijze de sprintrace op het circuit van Interlagos gewonnen. Lando Norris, die de sprintrace van op de pole mocht beginnen, finishte de race als tweede. Sergio Perez vervolledigde de top drie.

Lando Norris veroverde tijdens de ‘Sprint Shootout’ de polepositie voor de sprintrace. Naast hem startte Max Verstappen mee van op de eerste startrij en kende een betere start waardoor hij al in de eerste bocht de leiding in de race wist te veroveren.

Even later in de eerste ronde werd het nog erger voor Lando Norris die ook George Russell aan hem voorbij zag gaan. Geen goede openingsronde voor Lando Norris die op de derde plaats ook nog eens onder druk kwam te staan van Lewis Hamilton.

Max Verstappen controleerde vooraan ondertussen de race terwijl Lewis Hamilton op zijn beurt onder druk werd gezet door Sergio Perez. De Mexicaan ging op het rechte stuk langs start-finish voorbij aan Hamilton en veroverde zo de vierde plaats.

In de vijfde ronde leek Lando Norris wat hersteld van zijn slechte openingsronde en hij ging opnieuw voorbij aan George Russell om de tweede plaats in de race te heroveren. Verstappen reed ondertussen zo’n twee seconden voor op Norris en Russell.

Met nog vijftien ronden te gaan slaagde Sergio Perez er voor de tweede keer in om George Russell te passeren. Deze keer kon Russell niet counteren en bleef Perez op de derde plaats. Tot dusver een sterke prestatie van de Mexicaan.

Met nog tien ronden te gaan reed Max Verstappen aan de leiding van de race, Lando Norris volgde op zo’n anderhalve seconde van Verstappen. Vooraan leken de posities enigszins vast te liggen maar het was vooral in het middenveld dat we een mooie strijd zagen voor verschillende posities in de race.

Max Verstappen won uiteindelijk redelijk vlot de sprintrace, voor Lando Norris en Sergio Perez die de top drie vervolledigden. Morgen mag Verstappen de GP van Brazilië van op de polepositie beginnen.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023