GP van Canada in gevaar: Formule 1 eist 6 miljoen extra van lokale overheden

Daimler Media
Daimler Media

Donkere wolken verzamelen zich boven het Circuit Gilles Villeneuve en de organisatoren van de Canadese GP. Figuurlijk althans want de race lijkt andermaal in gevaar te zijn.

Vorig jaar kon de GP van Canada niet doorgaan omwille van de pandemie met het coronavirus COVID-19 maar ook dit jaar lijkt de race in gevaar te zijn. De Formule 1 zou bij monde van Liberty Media aan de drie lokale overheden die het evenement van subsidies voorzien immers gevraagd hebben om 6 miljoen dollar extra op te hoesten.

Die extra subsidies moeten de promotor van de Canadese GP helpen de kosten te dragen van een race op het Circuit Gills Villeneuve zonder publiek. Aangenomen wordt dat de organisatievergoeding normaal iets minder dan 19 miljoen dollar bedraagt, wat het totale kostenplaatje op een slordige 25 miljoen dollar zou brengen.

Liberty Media zou 12 april als deadline naar voor geschoven hebben om een antwoord te krijgen. Als Liberty Media vandaag dus geen positief antwoord krijgt dan dreigt de Canadese GP van de F1-kalender gehaald te worden. Met Turkije zou er bovendien al een mogelijke vervanger klaarstaan.

Turkije keerde vorig jaar normaal gesproken eenmalig terug op de F1-kalender. Men hoopte op een race met publiek maar het werd uiteindelijk een spectaculaire regenrace zonder publiek. Indien Turkije zou invallen voor Canada bestaat de kans trouwens dat de race pas later op het jaar zou plaatsvinden en niet in juni.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022