GP van Canada: Max Verstappen wint titanenstrijd met Carlos Sainz

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de GP van Canada op zijn naam geschreven na een titanenstrijd met Carlos Sainz. Lewis Hamilton finishte als derde mee op het podium.

Van op de pole kende Max Verstappen een goede start en hij kon dan ook probleemloos Fernando Alonso en Carlos Sainz voor blijven. In ronde 3 slaagde Sainz er al in om Alonso te passeren.

In de openingsronde kwam het tot contact tussen Kevin Magnussen en Lewis Hamilton. Schade was er bij Magnussen die zich genoodzaakt zag om een pitstop te maken voor een nieuwe voorvleugel.

In ronde 9 was er echter drama voor Sergio Perez, de Mexicaan moest opgeven met technische problemen.

Max Verstappen maakte van de virtuele safety car gebruik om een erg vroege eerste pitstop te maken.

Op zijn nieuw setje banden slaagde Verstappen er al snel in Fernando Alonso opnieuw te passeren en P2 te veroveren achter raceleider Carlos Sainz die nog een pitstop moest maken.

Mick Schumacher was bezig aan een erg slimme en tegelijkertijd sterke race maar plots kreeg de Duister technische problemen. Hartverscheurend voor Schumacher die bezig was aan één van zijn beste races tot dusver.

Opnieuw een virtuele safety car maar in tegenstelling tot Verstappen kon Carlos Sainz daar niet volledig gebruik maken. Lewis Hamilton zagen we kort daarna Alonso passeren en zo de derde plaats innemen.

Carlos Sainz zagen we bij momenten erg stevig over de kerbstones in de chicane rijden, soms was het bijna vliegen.

Charles Leclerc zagen we in ronde 42 eindelijk zijn pitstop maken. De Monegask was tot dan bezig aan een erg sterke race maar de pitstop van Leclerc verliep niet vlot. Hij verloor meer dan twee seconden extra tijd en daardoor kwam hij achter een treintje met wagens opnieuw op de baan.

In ronde 44 maakte Max Verstappen zijn tweede pitstop. De Nederlander kwam vlak achter Lewis Hamilton opnieuw de baan op maar een ronde later ging Verstappen Hamilton al voorbij op het rechte stuk.

Yuki Tsunoda crashte in ronde 49 waardoor we plots een safety car kregen en heel wat wagens een pitstop maakten.

Carlos Sainz profiteerde van de safety car om zijn tweede pitstop te maken. De Spanjaard zijn banden zijn daardoor iets nieuwer dan die van de Nederlander.

Bij de herstart bleef Max Verstappen aan de leiding van de race maar Carlos Sainz was langzaam aan het opbouwen om Verstappen aan te vallen.

Carlos Sainz voerde de druk op Max Verstappen op en ronden lang zagen we het verschil tussen Verstappen en Sainz tonde de halve seconde tot een seconde schommelen.

Ondertussen zagen we Charles Leclerc beide Alpine-rijders inhalen en zo opklimmen naar de vijfde plaats in de race.

Uiteindelijk slaagde Max Verstappen erin om de titanenstrijd met Carlos Sainz te winnen. Opnieuw geen overwinning voor de Spanjaard maar wel een tweede plaats achter de Nederlander. Net als bij Red Bull mocht er ook bij Mercedes gevierd worden want Lewis Hamilton finishte als derde op het podium.

Teamgenoot George Russell finishte als vierde terwijl Charles Leclerc met een vijfde plaats de schade enigszins wist te beperken. Verstappen vergroot door zijn overwinning uiteraard zijn voorsprong in de wk-tussenstand.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print