GP van Canada: Voorbeschouwing

Circuit: Circuit Gilles Villeneuve
Plaats: Montréal, Canada
Lengte: 4,361 km
Ronden: 70
Totaal: 305,270 km
Ronderecord: Rubens Barrichello – Ferrari – 1’13.622

Het uitdagende circuit Gilles Villeneuve is een toegewijd motorsport complex dat op het kleine eiland l’ Ile Notre Dame ligt, enkele minuten verwijderd van de grootstad Montreal. Volgens vele kenners is dit één van de hoogtepunten van het seizoen. Niet meteen voor de spanning op het circuit, maar wel voor de sfeer op en rond het circuit.

Het 4.421 km lange rondje bestaat uit enkele rechte stukken, trage en middelmatig snelle bochten en enkele chicanes.

Hoewel het iets minder gevaarlijk is als in Monaco, is het ook hier uitkijken voor de muren langs het circuit. Op sommige plaatsen liggen kleine uitloopstroken maar in andere delen van het circuit kunnen de rijders zich niet het minste foutje permitteren.

Een rondje op het circuit Gilles Villeneuve

Het recht stuk van start en finish brengt ons bij de eerste linkse bocht. Deze wordt in 2e genomen. Meteen hierna komen we aan een haarspeld bocht, de wagens gaan hier heel traag door in 1e versnelling. Snel uitaccelereren naar de volgende chicane, rechtslinks in 3e versnelling. Dan komen we in een snelle bocht naar rechts. Deze kan voluit genomen worden en meteen bij de exit van deze bocht wordt er heel hard geremd voor een nieuwe chicane. Deze keer een linkrechtse. Hierna volgt opnieuw een recht stuk waar de rijders de 6e versnelling halen. Remmen voor de grote haarspeldbocht in 1e versnelling die ons op het langste rechte stuk van het circuit brengt. Hier wordt ook de topsnelheid van de wagens gehaald, een kleine 300km/u op dit circuit. Nog een laatste harde remzone voor de laatste chicane van het circuit. De exit van het linkse gedeelte van deze chicane is berucht om het aantal crashes die er al gebeurt zijn. De rijders gaan heel ver over de curb en scheuren rakelings langs de muur. Doorheen de jaren kreeg die muur dan ook de bijnaam “The Wall of Champions” vanwege het aantal kampioenen dat net iets te hard met de muur in aanraking kwam. De voorbije jaren ondermeer Fernando Alonso, JP Montoya, Nico Rosberg en al iets langer geleden Michael Schumacher, Jacques Villeneuve en Olivier Panis. Degene die zonder kleerscheuren uit deze bocht komen, mogen beginnen aan een volgende ronde op het circuit Gilles Villeneuve.

De huidige weersvoorspelling voor het weekend

Het wordt zonnig in Montreal met op zaterdag zelfs een 30°, de rest van het weekend schommelt de temperatuur rond de 26°

Tijdschema voor de GP van Canada in Belgische tijd

Vrijdag 8 juni 2007

Vrije training 1- van 16.00 tot 17.30 uur

Vrije training 2- van 20.00 tot 21.30 uur

Zaterdag 9 juni 2007

Vrije training 3- van 16.00-17.00 uur

Kwalificatie- vanaf 19.00 uur

Zondag 10 juni 2007

Race- vanaf 19.00 uur

Discussieer zelf mee over de GP van Canada op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB2/viewtopic.php?p=141025#141025