GP van China: Max Verstappen wint op dominante wijze de sprintrace

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op het Shanghai International Circuit op redelijk eenvoudige wijze de sprintrace gewonnen. Lewis Hamilton en Sergio Perez vervolledigden de top drie.

Lando Norris had zich tijdens een spectaculaire kwalificatie op de pole gekwalificeerd voor de sprintrace maar Norris kende in zijn McLaren een slechte start. Hamilton kwam voorbij en in de eerste doordraaiende bocht probeerde Norris zich naast Hamilton te positioneren maar Norris gleed naast de baan en verloor verschillende posities.

We kregen zo tijdens de beginfase van de race Lewis Hamilton aan de leiding, voor Fernando Alonso en Max Verstappen.

Op basis van de rest van het seizoen zou je verwachten dat Verstappen vervolgens snel de leiding in de race zou veroveren maar het duurde tot iets voor halverwege de sprintrace alvorens Verstappen echt begon aan te vallen. Fernando Alonso in de Aston Martin was zijn eerste prooi.

Twee ronden later volgde al meteen ook Lewis Hamilton en zo reed Max Verstappen halverwege de sprintrace aan de leiding, voor Hamilton en Alonso. Verstappen slaagde er vervolgens in om vlot weg te rijden van de rest.

Het was vooral uitkijken naar het ’treintje’ met wagens dat ontstond in de strijd voor de derde plaats. Daarin reed Fernando Alonso voor Carlos Sainz, Sergio Perez, Charles Leclerc en Lando Norris.

Fernando Alonso was de enige rijder zonder de hulp van DRS en de druk op de tweevoudig F1-kampioen werd geleidelijk aan steeds verder opgevoerd. Sainz zette in ronde 16 dan eindelijk de aanval in op Alonso maar die bood stevig weerwerk. Uiteindelijk profiteerde Sergio Perez van de strijd tussen beide Spanjaarden om voorbij te gaan aan Alonso en Sainz.

Het kwam tot contact tussen Sainz en Alonso en die laatste moest naar de pits omwille van een lekke band. Weg waren de punten voor Alonso.

Uiteindelijk slaagde Max Verstappen erin om de sprintrace op dominante wijze te winnen, aan de finish had hij een voorsprong van zo’n dertien seconden op Lewis Hamilton. Teamgenoot Sergio Perez vervolledigde de top drie. Om 9u is er de kwalificatie voor de race op zondag.