Max Verstappen na overwinning tijdens sprintrace: “De eerste ronden waren vrij hectisch”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks een start van op de vierde plaats is Max Verstappen er toch op een redelijk dominante wijze in geslaagd de sprintrace te winnen.

Tijdens de beginfase van de race slaagde Max Verstappen er niet meteen in om plaatsen goed te maken, Verstappen wist enkel te profiteren van het feit dat polesitter Lando Norris een slechte start maakte en naast de baan terechtkwam. Na een moeizame beginfase van de race slaagde Verstappen er uiteindelijk in om toch op erg vlotte wijze de race te winnen.

“De eerste ronden waren vrij hectisch, ze waren flink aan het pushen vooraan,” vertelde Verstappen na afloop van de sprintrace. “En ik had Carlos achter mij op nieuwe banden maar na een paar ronden werden we sterker en kreeg ik een beter gevoel met de balans van de auto en kon ik wat meer op mijn banden letten.”

Wat de rest van het raceweekend betreft is Verstappen wat behoedzaam. Hij hoopt uiteraard een betere kwalificatie te kennen dan die voor de sprintrace. Bovendien kunnen de veranderende weersomstandigheden, en dan vooral ook de wind, een belangrijke rol spelen in het verdere verloop van het raceweekend.

“De kwalificatie is belangrijk om een goede uitgangspositie te krijgen en dat helpt weer in de eerste ronden van de race. De wind draait veel en dat maakt het best wel lastig om te rijden.”