Lewis Hamilton zeer blij met de tweede plaats: “Dit is een enorme stap vooruit!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de sprintrace op het Shanghai International Circuit zagen we een zeer blije Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen leek een herwonnen enthousiasme te hebben, dit na een erg moeizaam seizoensbegin.

“Ik ben zeer, zeer blij en dankbaar,” begint Hamilton zijn terugblik op de sprintrace. “Uiteraard konden we vandaag niet strijden met Red Bull. Maar dit is een enorme stap die we zetten, een enorme verbetering.”

“De regen gisteren tijdens de sprintkwalificatie heeft uiteraard bijgedragen aan dit resultaat. De race was zwaar en mocht ik me verder naar achter bevonden hebben dan zou ik waarschijnlijk meer problemen ondervonden hebben om vooruitgang te boeken. Maar ik ben vandaag tijdens deze korte stint veel te weten gekomen over de wagen dus ik kijk al uit naar de race van morgen.”

Met de kennis die werd opgedaan tijdens de sprintrace hoopt Hamilton dat de Mercedes W15 nog wat verbeterd kan worden tegen de kwalificatie voor de race op zondag, al beseft Hamilton dat ze bij Mercedes nog steeds een achterstand hebben op de concurrentie.

“We zijn nog steeds niet zo snel over één snelle ronde als de Ferrari’s en de Red Bulls, en ik denk dat dat de McLarens zich ook zeker voor ons bevinden,” aldus Hamilton. “Misschien ook de Aston Martins. We bevinden ons mogelijk erg dicht bij de Astons, we zullen het vandaag zien.”

“Ik verwacht niet dat we voor de eerste startrij zullen meedoen. We kunnen gelukkig echter wel aanpassingen doen dus hopelijk kunnen we de wagen tijdens de drie uur voorafgaand aan de kwalificatie nog verbeteren en hopelijk kennen we daardoor een betere kwalificatie dan in het verleden.”