Charles Leclerc stelt zich vragen over gevecht met Carlos Sainz: “Hij ging over de limiet!”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de sprintrace kregen we een intens gevecht te zien tussen Ferrari-rijders Carlos Sainz en Charles Leclerc. Volgens Leclerc ging Carlos Sainz daarbij over de limiet.

Er zal bij Ferrari na afloop van de sprintrace ongetwijfeld een stevige debriefing gevolgd hebben want tijdens de sprintrace kwam het tot een erg stevig duel tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz. Ter hoogte van de hairpin kwam het zelfs tot contact tussen de Ferrari-rijders en Charles Leclerc verkondigde over de boordradio zelfs dat Sainz tegenover hem steviger verdedigde dan tegenover andere rijders. Volgens Leclerc reed Sainz te agressief.

“Om eerlijk te zijn ben ik in het verleden er soms ook over gegaan en wanneer dat gebeurde volgde er normaal gesproken een gesprek,” aldus Leclerc tegenover ‘Sky Sports F1’. “We hebben het in het verleden al uitgepraat en dat verliep steeds erg goed. Ik maak me dan ook geen zorgen dat dit ook dit weekend het geval zal zijn, maar vandaag ging hij over de limiet.”

“Er was contact tussen ons terwijl we ons in een andere racesituatie bevonden. Ik had immers mijn banden wat gespaard en ik had tegen het einde van de race een goede snelheid.”

“Het is jammer dat we daardoor een plaats verloren tegenover Perez, maar het is wat het is. Mijn vierde plaats had een derde plaats kunnen zijn. Het is één punt, je kan het altijd beter doen.”