Fernando Alonso krijgt zware straf voor incident tijdens sprintrace

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na afloop van de sprintrace hebben de stewards beslist om Fernando Alonso een zware straf op te leggen, namelijk tien seconden tijdstraf en maar liefst drie strafpunten.

Tijdens de sprintrace kwam het tot een aanrijding tussen Fernando Alonso en Carlos Sainz. Sainz viel Alonso aan maar de tweevoudig wereldkampioen verdedigde erg hard en dreef zijn landgenoot naast de baan. Het kwam daarbij zelfs tot een aanrijding waarna Alonso uiteindelijk moest opgeven.

Carlos Sainz verloor door het duel enkele plaatsen en in plaats van de derde plaats te veroveren moest Sainz aan het einde van de sprintrace zelfs genoegen nemen met de vijfde plaats. De twee Spanjaarden moesten zich na afloop van de sprintrace melden bij de stewards en die besloten om Fernando Alonso zwaar te straffen.

Fernando Alonso kreeg voor het incident met Sainz een tijdstraf van tien seconden. Gezien zijn opgave ondervindt Alonso geen enkel nadeel door die straf. Alonso kreeg van de stewards echter ook drie strafpunten op zijn superlicentie. In totaal heeft Alonso nu zes strafpunten, wanneer een rijder twaalf strafpunten verzamelt in een periode van twaalf maanden dan volgt er een race schorsing.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print