GP van de USA: derde oefensessie: Max Verstappen geeft Ferrari het nakijken

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van de USA de snelste tijd gereden. Verstappen was in zijn Red Bull F1-bolide ruim sneller dan beide Ferrari’s.

Formule 1 is enorm populair geworden in Amerika, dat bewijst andermaal het publiek dat talrijk aanwezig is op het Circuit of The Americas. Op de racedag zal het publiek nog talrijker aanwezig zijn.

Voor Mick Schumacher verliep het begin van de oefensessie bijzonder slecht, de Duitser kreeg af te rekenen met technische problemen. Schumacher slaagde er echter in om met veel moeite terug te keren naar de pitlane. Daar slaagde het Haas F1 team om de problemen uiteindelijk te verhelpen en hem later in de sessie opnieuw de baan op te sturen. Nadat hij tijdens de eerste oefensessie ook al zijn stuurtje moest afstaan geen ideale voorbereiding voor de kwalificatie en race voor Schumacher.

Charles Leclerc leek dan weer opnieuw goed in vorm op het Circuit of The Americas. We zullen de Monegask morgen echter al zeker niet op de pole terugvinden, Leclerc kreeg immers een gridstraf voor het wisselen van een motoronderdeel.

De erg ervaren Fernando Alonso, tweevoudig F1-kampioen, moest dan weer alles op alles zetten om een foutje in een bocht te corrigeren. Op en over de limiet, of gewoon een nukkige Alpine F1-bolide?

Max Verstappen en Charles Leclerc leken onderling te strijden voor de snelste tijd. Krijgen we in Austin opnieuw een echte strijd tussen Red Bull en Ferrari?

Uiteindelijk was Max Verstappen zo’n drie tienden sneller dan Charles Leclerc, Carlos Sainz volgde in de tweede Ferrari op meer dan vier tienden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022