GP van de USA: eerste oefensessie: Carlos Sainz geeft Max Verstappen het nakijken

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van de USA de snelste tijd gereden. Op het Circuit of The Americas was Sainz ruim twee tienden sneller dan Max Verstappen, Lewis Hamilton volgde op bijna een halve seconde op de derde plaats.

Maar liefst vijf zitjes werden tijdens de eerste oefensessie op het Circuit of The Americas door een vaste rijder afgestaan. Zoals de regels voorschrijven krijgen rijders met weinig of geen F1-ervaring dan de kans om in actie te komen. Opmerkelijk genoeg was het bij het Haas F1 team de redelijk ervaren Antonio Giovinazzi die het stuur overnam van vaste rijder Kevin Magnussen.

Daarmee kwamen huidig rijder Mick Schumacher en een concurrent voor het racezitje volgend jaar dus tegelijkertijd in actie maar deze keer was het Giovinazzi die geen beste beurt maakte. De Italiaan crashte na amper drie ronden met de Haas F1-bolide. Gelukkig voor hem kon hij met zijn beschadigde F1-bolide wel terugkeren naar de pitlane.

Het F1-seizoen mag dan wel vergevorderd zijn en de titelstrijd beslist, toch wordt er door de teams op vrijdag nog uitgebreid testwerk verricht. Uiteraard gaat er heel wat aandacht naar het testen van mogelijke onderdelen die volgend jaar tijdens het nieuwe F1-seizoen 2023 gebruikt kunnen worden. De testmogelijkheden zijn buiten de raceweekends immers erg beperkt.

Uiteindelijk was het Carlos Sainz die in de Ferrari de snelste tijd reed, voor Max Verstappen en Lewis Hamilton. Zoek niet naar Charles Leclerc in de tweede Ferrari want die stond tijdens de eerste oefensessie zijn zitje af aan het jonge racetalent Robert Schwartzman. Tijdens de tweede oefensessie komt de Monegask wel in actie.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022