Charles Leclerc: “De F1 moet haar niveau opkrikken en ’titel-chaos’ zoals in Suzuka vermijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Meteen na afloop van de GP van Japan heerste er chaos en onduidelijkheid. Was Max Verstappen nu kampioen of niet? Volgens Charles Leclerc moet de Formule 1 maatregelen ondernemen om een herhaling van dergelijk scenario absoluut te vermijden.

Uiteindelijk mocht Max Verstappen na de GP van Japan zijn tweede wereldtitel vieren maar lange tijd leek het alsof er slechts halve punten zouden toegekend worden. Daarnaast was er ook nog de bestraffing voor Charles Leclerc die volgde. Beide gecombineerd zorgden ervoor dat Verstappen uiteindelijk zeker was van zijn tweede wereldtitel maar ook Charles Leclerc vindt dat de Formule 1 beter moet doen zodat dergelijke chaos niet opnieuw voorvalt.

“Het was wat vreemd want de eerste keer dat hij te horen kreeg dat hij wereldkampioen was keek Max naar mij en zei hij ‘nee, dat ben ik eigenlijk niet’,” blikt Leclerc op het Circuit of The Americas terug op de chaos na afloop van de race in Japan.

“En ik zei ‘misschien ben je het toch, als zij het je zeggen’. Het was dan ook voor niemand duidelijk.”

“Volledige punten, halve punten, straf, geen straf. Dat was de verwarrende situatie waarin we ons bevonden.”

Max Verstappen mocht uiteindelijk toch vieren maar ook Leclerc vindt dat er sneller duidelijkheid moest zijn en dat de Formule 1 in de toekomst beter moet doen.

“We moeten het absoluut beter doen,” aldus Leclerc. “Ik ben er echter zeker van dat er tijdens de komende races gesprekken zullen gevoerd worden om vooruitgang te boeken en het in de toekomst beter voor elkaar te krijgen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022