GP van de USA: Max Verstappen wint op dominante wijze de sprintrace

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op het Circuit of The Americas op dominante wijze de sprintrace voor de GP van de USA gewonnen. Lewis Hamilton en Charles Leclerc vervolledigden de top drie.

Max Verstappen kwalificeerde zich op de pole voor de sprintrace maar de verschillen tijdens de Sprint Shootout waren bijzonder klein. Het beloofde dan ook een erg interessante sprintrace te worden.

Verstappen startte goed maar ook Leclerc startte erg goed. Leclerc en Verstappen gingen naast elkaar richting de eerste bocht maar Verstappen verdedigde erg hard en uiteindelijk bleef Verstappen daardoor aan de leiding terwijl Leclerc zijn tweede plaats verloor aan Lewis Hamilton. Carlos Sainz won tijdens de eerste ronde in de tweede Ferrari twee posities, de Spanjaard stond als enige op de zachte bandencompound.

In het middenveld zagen we tijdens de eerste ronden heel wat gevechten terwijl we vooraan Lewis Hamilton binnen een seconde van Max Verstappen zagen rijden. Kregen we een strijd Verstappen-Hamilton voor de overwinning?

Zeven ronden ver in de sprintrace had Verstappen echter toch een voorsprong van zo’n twee seconden uitgebouwd op Lewis Hamilton. Charles Leclerc en Carlos Sainz reden voor Ferrari op drie en vier maar Sainz kreeg op zijn zachte bandencompound echter al moeilijkheden. Lando Norris kwam in de McLaren aansluiten bij de Spanjaard. Sergio Perez kwam op zijn beurt in de Red Bull aansluiten bij Lando Norris.

In ronde 10 slaagde Lando Norris erin om Carlos Sainz te passeren, Sainz zijn zachte banden hadden duidelijk hun beste tijd gehad. Een ronde later volgde ook Sergio Perez het voorbeeld van Lando Norris en passeerde ook hij Sainz.

Vooraan controleerde Max Verstappen de sprintrace met meer dan drie seconden voorsprong op Lewis Hamilton, Charles Leclerc volgde eveneens op meer dan drie seconden van Hamilton. Daarmee leek de top drie iets voorbij halverwege de sprintrace al vast te liggen.

Het enige echte gevecht dat we nog te zien kregen was de strijd tussen Carlos Sainz en George Russell voor de zesde plaats. Uiteindelijk slaagde Carlos Sainz erin om die strijd te winnen. Door een tijdstraf verloor Russell zelfs nog de zevende plaats aan Pierre Gasly.

Max Verstappen won uiteindelijk erg vlot de sprintrace, voor Lewis Hamilton en George Russell. Tijdens de Grand Prix op zondag wacht Verstappen een iets grotere uitdaging want dan moet hij van op de zesde plaats vertrekken.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023