Max Verstappen na winst tijdens sprintrace: “De snelheid was erg goed, de race van op P6 starten wordt interessant”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de sprintrace is Max Verstappen er erg vlot in geslaagd om te zegevieren. Het sterkt het vertrouwen bij Verstappen dat hij ook tijdens de race op zondag van op P6 erg sterk kan presteren en mogelijk zelfs winnen.

Van op de ‘polepositie’ slaagde Max Verstappen erin om bij de start Charles Leclerc af te houden. Leclerc viel terug naar de derde plaats terwijl Lewis Hamilton wist op te schuiven naar de tweede plaats. Hamilton leek aanvankelijk aan te kunnen klampen maar uiteindelijk bouwde Verstappen redelijk eenvoudig een voorsprong uit en reed hij tijdens de rest van de sprintrace onbedreigd naar de overwinning.

“Het was best spannend bij de start, maar gelukkig is er veel ruimte in bocht één dus dat helpt zeker. Ik gaf Charles net genoeg ruimte en maakte de bocht voor hem zo krap mogelijk, zodat hij niet zo laat kon remmen en dat kwam uiteindelijk goed uit,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de sprintrace. “Daarna konden we onze eigen race rijden en de snelheid controleren. Het belangrijkste was om rustig te blijven en je banden heel te houden. Ik had nog wat plezier op het einde doordat ik wat meer kon pushen.”

Hamilton vormde volgens Verstappen nooit echt een bedreiging, daarvoor kon Verstappen zijn race te goed controleren.

“Het gat was altijd acht of negen tienden in de eerste paar ronden. Ik kon dat prima controleren in de remzones, maar de DRS is hier best krachtig. Toen ik eenmaal buiten het DRS-bereik lag, konden we ons eigen ritme rijden en ik denk dat de snelheid van de auto vandaag erg goed was.”

“Het vertrouwen zit er zeker in en ik heb het morgen zeker nodig, omdat ik vanaf P6 start. Het zal anders worden dan vandaag, maar dat maakt het ook interessant en hopelijk kunnen we wat plezier hebben morgen en kunnen we wat inhalen en natuurlijk willen we winnen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023