Lewis Hamilton na P2 tijdens sprintrace: “De snelheid van Red Bull is ongelooflijk maar we komen dichterbij”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met een tweede plaats tijdens de sprintrace was Lewis Hamilton best tevreden. Volgens Hamilton heeft Mercedes duidelijk een stap vooruit gezet maar blijft Red Bull momenteel met haar snelheid onaantastbaar.

“Dat was een erg leuke race,” vertelde Hamilton na afloop van de sprintrace in het parc fermé. “Ik had een goede start richting de eerste bocht, een mooie strijd met Charles.”

“Vervolgens gaf ik alles om dichter bij Max te komen maar hun snelheid is ongelooflijk momenteel. Ik ben blij dat we ons iets dichterbij bevinden maar we hebben nog steeds een lange weg af te leggen om de snelheid te behalen die Max tijdens de race toonde. Ik ben echter blij dat ik opnieuw op het podium sta.”

Wat de race op zondag betreft vermoedt Hamilton dat Max Verstappen van op de zesde plaats snel vooruitgang zal boeken. Hamilton zijn focus zal dan ook vooral op de strijd met Charles Leclerc en Lando Norris liggen, die allebei voor hem starten.

“Max zal snel achter ons zitten, zeker met de snelheid die hij tijdens de sprintrace heeft getoond,” blikte Hamilton al vooruit naar de hoofdrace op zondag. “Ik denk dat ik een mooi gevecht met Charles en Lando zal hebben. We hebben allemaal ongeveer dezelfde snelheid dus hopelijk hebben we een mooi gevecht.”

“Mochten we allemaal Max achter ons weten te houden dan zou dat geweldig zijn. Maar mocht dat niet zo zijn dan maken we ons daarover ook geen zorgen, zo is het nu eenmaal.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023