GP van Emilia-Romagna: eerste oefensessie: Charles Leclerc en Ferrari bovenaan

Ferrari
Ferrari

Tijdens de eerste oefensessie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari was toepasselijk een Ferrari-rijder de snelste. Charles Leclerc reed immers de snelste tijd. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde tijd.

Het circuit van Imola keerde in 2020 tijdens de begin van de pandemie met het coronavirus terug op de F1-kalender en is sindsdien een ‘publiekslieveling’. Vorig jaar kon de race omwille van de overstromingen in de regio Emilia-Romagna niet doorgaan maar dit jaar staat de race op het circuit van Imola gewoon opnieuw op de kalender.

Voorafgaand aan het begin van het raceweekend organiseerde viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel samen met de F1 een mooi eerbetoon omdat het 30 jaar geleden is dat Ayrton Senna en Ronald Ratzenberger tijdens een tragisch raceweekend op het circuit van Imola overleden.

Na de overwinning van Lando Norris en McLaren in Miami is het dit weekend vooruit uitkijken of Red Bull en Max Verstappen met de nodige updates op de wagen in Imola zouden kunnen terugslaan. Red Bull en Verstappen lijken dit seizoen alvast minder dominant te zijn dan vorig jaar, al blijven ze wel de maatstaf op de grid.

Aangezien het ondertussen twee jaar geleden was dat er nog eens op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari werd gereden was het voor de rijders zoeken naar grip op het circuit en de limieten van zowel de wagen als het circuit. We zagen dan ook redelijk wat foutjes bij de rijders.

Toen Alex Albon met technische problemen zijn Williams F1-bolide langs de kant moest parkeren kregen we even een rode vlag. Gelukkig kon de sessie redelijk snel herstart worden.

Na het hervatten van de sessie was het opnieuw volgas bij iedereen maar daarbij liep het mis voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen spinde met zijn Mercedes maar gelukkig voor hem was er geen ernstige schade aan de wagen.

Net als Mercedes beschikt ook Ferrari over heel wat updates voor de wagen. Daarbij leek ook Ferrari in Imola sterk voor de dag te komen, al ging ook Leclerc naast de baan. Bijna alle rijders gingen in de fout, zo ook Max Verstappen in de chicane.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die in de Ferrari de snelste tijd reed, voor George Russell in de Mercedes en teamgenoot Carlos Sainz in de tweede Ferrari. Max Verstappen reed de vijfde tijd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print