GP van Emilia-Romagna: tweede oefensessie: Charles Leclerc opnieuw de snelste, Max Verstappen slechts op P7

Ferrari
Ferrari

Net als tijdens de eerste oefensessie heeft Charles Leclerc tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd gereden. Opvallend is de slechts zevende tijd voor Max Verstappen die tot dusver geen al te best raceweekend heeft.

Het Italiaanse publiek was talrijk aanwezig op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari voor de tweede oefensessie van de GP van Emilia-Romagna. Uiteraard waren ze daar in de eerste plaats om Ferrari aan te moedigen. Ferrari was trouwens erg goed aan het weekend begonnen met een snelste tijd voor Charles Leclerc en een derde tijd voor Carlos Sainz.

De rijders kregen een zonnetje voorgeschoteld en gingen al snel de baan op. De GP van Emilia-Romagna is de eerste Europese race op de F1-kalender en dat betekent dat de teams vaak heel wat updates op hun wagens introduceren en die moeten uiteraard grondig geëvalueerd worden.

Ferrari leek bezig aan een bijzonder sterk raceweekend want van bij het begin van het raceweekend waren beide Ferrari’s opnieuw bovenaan terug te vinden. Ferrari introduceert in Imola een grote update op haar F1-bolide en die lijkt duidelijk goed te werken.

Dat er voluit de limiet van de wagens en het circuit werd opgezocht bewijst bovenstaand beeld. Lando Norris vloog over de kerbstones en dat nochtans zonder Red Bull dat wel eens ‘vleugels durft te geven’.

Net als tijdens de eerste oefensessie zagen we heel wat rijders in de chicane in de fout gaan. Zo lang daar geen crash uit voorkomt is dat uiteraard niet erg.

Net als tijdens de eerste oefensessie beleefde Max Verstappen geen al te vlotte sessie. Verstappen ging in zijn Red Bull F1-bolide opnieuw naast de baan en het leek net als tijdens de eerste oefensessie een wat ‘rommelige sessie’. Werk aan de winkel voor Red Bull.

Opnieuw was het uiteindelijk Charles Leclerc die de snelste tijd reed, voor Oscar Piastri in de McLaren en een verrassende Yuki Tsunoda die de derde tijd reed.