GP van Frankrijk: kwalificatie: Charles Leclerc vliegt naar de pole, Max Verstappen op P2

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft op het circuit van Paul Ricard de polepositie voor de GP van Frankrijk veroverd. De Monegask was in zijn Ferrari meer dan drie tienden sneller dan Max Verstappen die genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Net als tijdens de oefensessies kregen de rijders ook tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk veel zon en erg warme temperaturen voorgeschoteld. Op basis van de oefensessies mochten we ons opnieuw aan een intense strijd om de pole tussen Ferrari en Red Bull verwachten.

In Q1 kregen we weinig spektakel te zien, Mick Schumacher was de belangrijkste rijder die sneuvelde nadat hij met zijn F1-bolide enkele millimeters de baanlimieten niet had gerespecteerd.

Tijdens Q2 zagen we beide Ferrari’s helemaal bovenaan staan met een besttijd voor Carlos Sainz, gevolgd door Charles Leclerc op iets meer dan een tiende. Max Verstappen en Sergio Perez volgden in de Red Bull op de plaatsen drie en vier op ongeveer een seconde. Ferrari op weg naar een makkelijke polepositie of kregen we in Q3 toch nog een spannende strijd om de pole?

In Q3 zagen we Charles Leclerc een voorlopige polepositie claimen. In zijn Ferrari was Leclerc slechts 0,008 seconde sneller dan Max Verstappen in de Red Bull. De twee titelrivalen dus erg aan elkaar gewaagd terwijl Leclerc een zogenaamde ’tow’ kreeg van teamgenoot Carlos Sainz.

Er volgde echter nog een ultieme tweede snelle run en daarin kregen we een bijzonder spannende strijd om de pole. Charles Leclerc reed daarin een knaltijd van 1:30.872. Max Verstappen was zo’n drie tienden trager, polepositie dus voor Charles Leclerc, voor beide Red Bulls. Tijdens de race belooft het een spannende strijd te worden met de Red Bulls.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print