GP van Groot-Brittannië vindt ondanks stijgende coronacijfers met volle tribunes plaats

Daimler Media
Daimler Media

De voorbije weken ontstond er twijfel of de Britse GP wel met publiek zou kunnen plaatsvinden. De besmettingen met het coronavirus namen in Groot-Brittannië immers serieus toe. Vandaag lieten de F1 en het Silverstone Circuit echter weten dat de race met ‘volle tribunes’ zal plaatsvinden.

Doordat de regering van Brits premier Boris Johnson de versoepelingen door de stijgende coronacijfers uitstelde kwam ook de organisatie van een Britse GP met publiek in gevaar. Er zijn echter uitzonderingen mogelijk en daarvan maken de F1 en Silverstone nu dus gebruik om de race met publiek te organiseren.

“We zijn blij te kunnen bevestigen dat de GP van Groot-Brittanië wordt betrokken bij de laatste fase van het ‘UK Government’s Event Research Programme’ (ERP). Daardoor is het toegestaan om tijdens het evenement van 16 tot 18 juli de volledige capaciteit te kunnen benutten,” zo luidt het in een mededeling van de Formule 1.

De toeschouwers zullen een bewijs van volledige vaccinatie moeten kunnen tonen, waarbij de tweede vaccinatieprik minstens 14 dagen voorafgaand aan het evenement is gebeurd. Een alternatief is een bewijs van een negatieve coronatest afgenomen binnen de 48u alvorens het evenement bij te wonen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed