GP van Hongarije: derde oefensessie: Nicholas Latifi verrast met snelste tijd in de regen

Williams F1 team
Williams F1 team

De Canadees Nicholas Latifi heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Hongarije voor een verrassing gezorgd door in zijn Williams F1-bolide op een opdrogende baan de snelste tijd te rijden. Charles Leclerc was tweede terwijl Max Verstappen tevreden moest zijn met de vierde tijd.

Na de perfect droge weersomstandigheden die de rijders op vrijdag voorgeschoteld kregen regende het tijdens de laatste oefensessie op de Hungaroring. Compleet andere rempunten en op zoek naar snelheid gaan, dat was de moeilijke taak die de rijders wachtte.

Bij momenten regende het bijzonder hard en dat mocht Sebastian Vettel ondervinden toen hij rechtdoor ging. Meestal komen de rijders weinig in actie als het regent maar met ook tijdens de kwalificatie regen die voorspeld werd was het cruciaal om de ’track time’ optimaal te benutten.

De omstandigheden op de baan waren echter zeer moeilijk en we zagen dan ook heel wat rijders spinnen en breed gaan.

Charles Leclerc maakte zelfs een perfecte 360 graden-spin, gelukkig voor hem raakte zijn Ferrari niet ernstig beschadigd.

Vlak voor het einde van de sessie had Sebastian Vettel minder geluk. De viervoudig wereldkampioen spinde en belandde in de grindbak en tegen de bandenmuur.

Uiteindelijk was het Nicholas Latifi die voor een grote verrassing zorgde door aan het einde van de sessie in de Williams F1-bolide de snelste tijd te rijden, voor Charles Leclerc, Alex Albon in de tweede Williams en Max Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print