Sebastian Vettel: “Het doet me pijn dat Max Verstappen en Charles Leclerc niet dezelfde vrijheden hebben zoals ik destijds”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Een paar weken na zijn vijfendertigste verjaardag kondigde Sebastian Vettel gisteren aan dat hij aan het einde van dit seizoen zal stoppen als F1-piloot. Vettel blikt op bijzondere wijze terug op zijn carrière.

Sebastian Vettel is een van de meest succesvolle rijders van de Formule 1 met drieënvijftig raceoverwinningen en vier wereldtitels. Als hij gewild had kon hij nog jaren doorgaan maar Vettel wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en zich meer inzetten voor het klimaat.

De Heppenheimer laat de laatste seizoenen geen kans onbenut de aandacht te vestigen op de klimaatverandering en de toekomst van de planeet. Natuurlijk heeft hij tijdens zijn carrière het F1-wereldje zien veranderen en merkt hij op dat jonge rijders minder vrijheden hebben dan hijzelf tijdens het begin van zijn loopbaan en dat vindt hij spijtig voor hen.

“Het doet me pijn dat jongens zoals Charles, Lando, George, Max, … niet dezelfde vrijheden hebben zoals Lewis en ik destijds,” aldus Vettel. “En al wie na hen komt zal nog minder vrijheden hebben want het wordt alleen maar erger en het zal steeds meer gaan dicteren hoe wij we leven en hoe we ons leven moeten aanpassen.”

“Dat is volgens mij niet eerlijk en ik ben klaar om te vechten voor dit soort gerechtigheid zodat de kinderen die nu aan het go-karten zijn dezelfde racecarrière kunnen hebben zoals ik.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print