GP van Hongarije: George Russell verschalkt Ferrari en verovert zijn eerste polepositie

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Geen Ferrari of Red Bull op de polepositie tijdens de GP van Hongarije morgen maar wel George Russell die in zijn Mercedes F1-bolide iedereen verraste. Ferrari moest genoegen nemen met de plaatsen twee en drie. Max Verstappen kreeg af te rekenen met technische problemen en kwalificeerde zich op P10.

Na de regen tijdens de laatste oefensessie eerder vandaag hingen er ook bij aanvang van de kwalificatie dreigende donkere regenwolken in de buurt van het circuit. De meeste rijders gingen dan ook zo snel mogelijk de baan op om een snelle rondetijd neer te zetten.

Uiteindelijk waren aan het einde van het eerste kwalificatiegedeelte beide Mercedes-rijders enigszins verrassend helemaal bovenaan terug te vinden. Alles zat echter zeer dicht bij elkaar, niet alleen vooraan maar ook achteraan want Sebastian Vettel sneuvelde op P18 op amper 0,068 seconde van de noodzakelijke P15 voor Q2.

In Q2 zagen we Max Verstappen naar de snelste tijd gaan, op amper 0,065 seconde gevolgd door Charles Leclerc in de Ferrari. De voorbode van een spannende strijd om de pole in Q3.

Er was echter ook een grote verrassing want Sergio Perez sneuvelde in de tweede Red Bull. De Mexicaan geraakte niet verder dan de elfde tijd.

Tijdens de eerste snelle rondjes in Q3 zagen we Carlos Sainz de voorlopige snelste tijd rijden, gevolgd door George Russell in de Mercedes en Charles Leclerc in de tweede Ferrari, allebei op meer dan vier tienden. Max Verstappen ging tijdens zijn eerste snelle run in de fout en reed slechts de achtste tijd op meer dan een seconde. Verstappen dus onder druk tijdens zijn tweede poging.

Tijdens de ultieme snelle run zagen we Carlos Sainz zijn rondetijd nog verbeteren. Ferrari leek op weg naar de eerste twee plaatsen op de startgrid maar plots was er George Russell die als een duivel uit een doosje de polepositie nog afsnoepte. De allereerste polepositie voor George Russell in de Formule 1.

Minder reden om te vieren was er bij teamgenoot Lewis Hamilton die genoegen moest nemen met de zevende plaats. Ook bij Max Verstappen een bezorgde blik want de Nederlander kende tijdens zijn ultieme poging een snelle ronde neer te zetten problemen met de wagen. Verstappen moet daardoor de race als tiende aanvatten. Ingrediënten genoeg dus voor een spannende race morgen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print