Stoffel Vandoorne doet schitterende zaak in Formule E-kampioenschap, Jake Dennis wint

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft de eerste van twee races in Londen als tweede op het podium gefinisht. Vandoorne doet daarmee een schitterende zaak in de strijd om de titel, Jake Dennis won de race terwijl teamgenoot Nyck de Vries als derde mee op het podium finishte.

De Brit Jake Dennis mocht zijn thuisrace van op de pole vertrekken met meteen achter hem beide Mercedes-rijders Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. Bij Mercedes reden ze een erg slimme race waarbij een sterke puntenfinish belangrijker was dan de absolute strijd om de overwinning.

Jake Dennis won de race voor Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. Niet alleen Dennis mocht uitbundig vieren, ook bij Mercedes werd er stevig gevierd. Mercedes deed immers een uitstekende zaak in het kampioenschap bij de constructeurs.

Daarnaast deed ook Stoffel Vandoorne een schitterende zaak in het kampioenschap bij de rijders. Edoardo Mortara en Jean-Eric Vergne, twee belangrijke concurrenten voor de titel, behaalden immers geen punten.

Met nog drie races te gaan ziet het er in het kampioenschap zo steeds beter uit voor Stoffel Vandoorne. Vandoorne heeft nu met 173 punten immers 26 punten voorsprong op naaste achtervolger Mitch Evans.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print