GP van Hongarije: Max Verstappen wint en doet opnieuw een schitterende zaak in de titelstrijd

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de tiende plaats op de startgrid heeft Max Verstappen de GP van Hongarije gewonnen. Lewis Hamilton en George Russell vervolledigden het podium terwijl Ferrari een serieuze opdoffer incasseerde met een vierde en zesde plaats voor Sainz en Leclerc.

Bij de start bleef George Russell aan de leiding van de race, gevolgd door beide Ferrari’s. Lewis Hamilton won twee plaatsen en schoof op van de zevende naar de vijfde plaats. Wat verderop beschadigde Alex Albon zijn voorvleugel en we kregen door de brokstukken op de baan meteen een virtuele safety car.

Na het hervatten van de race zagen we beide Red Bulls verschillende plaatsen goedmaken. Verstappen en Perez stonden op de snellere zachte band en die leverde uiteraard een voordeel op.

Zo’n tien ronden ver in de race reed George Russell nog steeds aan de leiding van de race maar beide Ferrari’s begonnen langzaam aan de kloof met de raceleider te dichten.

Tegen ronde 17 hadden beide Ferrari’s de kloof gedicht maar net op dat moment kwam Russell binnen voor zijn eerste pitstop.

Een ronde later volgde ook Carlos Sainz, de Spanjaard kwam na Russell opnieuw de baan op.

Enkele ronden later was het ook aan raceleider Charles Leclerc, de Monegask kwam eveneens achter Russell opnieuw de baan op maar wel voor teamgenoot Carlos Sainz.

In de middenmoot zagen we ondertussen een strijd tussen Alonso en Ocon, Daniel Ricciardo profiteerde ervan om beide Alpine-rijders in te halen.

Vooraan zagen we ondertussen Charles Leclerc de kloof met George Russell dichten. We kregen een intense strijd tussen beide heren waarbij Russell fel verdedigde.

In ronde 31 zagen we Leclerc voorbij gaan aan George Russell en de leiding in de race veroveren.

Kort na zijn pitstop maakte Yuki Tsunoda een spin, de Japanner zijn nieuw setje banden hadden meteen al het beste gehad.

In ronde 40 zagen we zowel Leclerc als Russell binnenkomen, de verschillen tussen beide rijders bleven daardoor hetzelfde.

Op de harde band was Charles Leclerc geen partij voor Max Verstappen die op de medium band stond. De Nederlander ging dan ook vlot voorbij Leclerc.

Een ronde later maakte Max Verstappen een erg vreemde spin tegen lage snelheid, volgens Verstappen gebeurde er iets vreemd toen hij op het gas ging.

Verstappen moest opnieuw gaan jagen op Charles Leclerc maar de Nederlander ging opnieuw probleemloos voorbij aan Leclerc.

In het middenveld kwam het ondertussen tot contact tussen Daniel Ricciardo en Lance Stroll. De Australiër reed tegen Stroll en kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden.

Leclerc ondervond ondertussen op zijn hard setje banden steeds meer problemen om een goed tempo te rijden. Ook Russell passeerde Leclerc.

In ronde 55 kwam Charles Leclerc vreemd genoeg nogmaals binnen. De harde banden werden ingeruild voor een setje zachte banden. Leclerc viel terug naar de zesde plaats.

Met nog zeven ronden te gaan ging Lewis Hamilton voorbij aan Carlos Sainz. Max Verstappen op weg naar een vlotte overwinning met twee Mercedes-rijders naast hem op het podium, een serieuze opdoffer voor Ferrari.

Lewis Hamilton won even later ook de strijd met teamgenoot Russell voor de tweede plaats.

Met nog enkele ronden te gaan kregen we even een virtuele safety car omdat Valtteri Bottas langs de kant van de baan stil kwam te staan.

Ondanks wat gedruppel aan het einde van de race reed Verstappen naar een vlotte overwinning, voor Lewis Hamilton en George Russell die het podium vervolledigden. Verliezers van de dag waren Charles Leclerc, Carlos Sainz en Ferrari. Waar ze favoriet voor de overwinning leken en een goede zaak in de titelstrijd leken te gaan doen zien ze Verstappen en Red Bull vlak voor de zomerpauze nog verder uitlopen.

Dolle vreugde dus bij Red Bull en Max Verstappen, dolle vreugde bij Mercedes en frustratie en ontgoocheling bij Ferrari. Max Verstappen loopt in de wk-tussenstand gigantisch uit op Leclerc.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print