Officieel: Geen GP van India in 2014

Bernie Ecclestone bevestigde vandaag officieel dat er volgend seizoen geen Indiase GP op de kalender zal staan.
image
De race wordt echter niet definitief afgeschaft. In 2015 wil Ecclestone opnieuw naar het Buddh International Circuit. Tot nog toe werden slechts twee Grote Prijzen gehouden in India, die beiden gewonnen werden door Sebastian Vettel. Dit seizoen staat de wedstrijd wel nog op de kalender.

Ecclestone geeft uitleg tegenover het persbureau IANS: “Toen we ons vijfjarig contract met Jaypee ondertekenden was het de bedoeling om in de eerste seizoenshelft naar India te trekken. In eerste instantie gingen we daarmee akkoord, maar het lijkt er nu toch op dat we de race begin 2015 zullen houden. Daardoor zou de race van 2015 te kort volgen op die van volgend seizoen. Daarom hebben we besloten om volgend jaar de GP van India te schrappen van de kalender.”

De teams krijgen dus wat meer ademruimte volgend seizoen tijdens de tweede helft van het kampioenschap. Momenteel bestaat die tweede seizoenshelft uit een heel zware reeks van drie back-to-backraces. Het is de bedoeling dat India ingeschakeld wordt in de eerste Aziatische reeks, zijnde Australië, Maleisië, China en Bahrein. Met het wegvallen van India volgend seizoen moet er nog slechts één wedstrijd plaats maken op de kalender, die beperkt wordt tot twintig races. Welk land dat zal worden, is nog niet bekend, al lijkt Zuid-Korea het meest voor de hand liggend.

Ecclestone verwees ook nog even naar de moeilijkheden die een organisator kent om een degelijke GP af te leveren. In 2012, de tweede editie van de Indiase race, kwam er immers een pak minder volk opdagen dan in 2011. “Het tweede jaar is altijd moeilijk voor een organisator, maar ik hoop dat er dit jaar tijdens de derde editie toch opnieuw meer volk op de race afkomt. Ik wil echt graag dat het blijft duren, maar het hangt van meerdere factoren af. De Formule 1 breidt zijn horizonten elk jaar verder uit.” aldus Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print