Alonso krijgt tik op de vingers van Ferraribaas

Ferrari kan niet lachen met de uitspraken van Fernando Alonso na afloop van de GP in Hongarije. Toen de Spanjaard gevraagd werd welk verjaardagscadeau hij wou (hij werd 32 de dag na de race), antwoordde hij redelijk droog met “een andere wagen”. Een uitspraak die bij Ferraribaas Di Montezemolo duidelijk in het verkeerde keelgat is gevallen.
Het team bevestigt op zijn website dat Di Montezemolo maandag naar Alonso belde, niet enkel om hem te feliciteren voor zijn 32ste verjaardag, maar ook om hem een tik op de vingers te geven. De Ferraribaas herinnerde Alonso eraan dat “aan alle grote kampioenen die voor Ferrari gereden hebben steeds gevraagd werd om het belang van het team boven hun eigen belang te plaatsen.”

Di Montezemolo stelt ook dat het op dit moment nodig is om kalm te blijven en het team te steunen. “Het is belangrijk om de rangen te sluiten en uitvliegingen in de media, hoewel ze na het slechte resultaat in Hongarije te begrijpen zijn, geen enkel nut hebben.”

Bronnen dicht bij Ferrari stellen ook dat ze er niet volledig van overtuigd zijn dat Alonso tijdens de kwalificaties het maximum uit de Ferrari F138 weet te halen. Maar wat moet er dan gezegd worden van Felipe Massa? Alonso zou volgens insiders teleurgesteld zijn dat hij altijd moet pushen tot het absolute maximum om de zwakke plekken van de F138 te proberen verdoezelen.

Andrew Benson, BBC Sport’s chief F1 writer, heeft zo zijn eigen visie op de hele heisa. “De president van Ferrari speelt een gevaarlijk spel door publiekelijk commentaar te geven op Fernando Alonso. Hij tilt Ferrari al vier jaar lang naar een hoger niveau en heeft mirakels neergezet in een minder competitieve wagen. Het valt volledig te begrijpen dat hij gefrustreerd is, al was de ontmoeting tussen zijn manager en Christian Horner wellicht geen goed plan. Alonso is een trotse man en een geweldige piloot, de uitspraken van Di Montezemolo zullen hem dan ook zwaar vallen.”

Dat Ferrari mijlenver achterophinkt bij de ontwikkeling van haar wagen werd nogmaals duidelijk op Young Driver Test in Silverstone. Ferrari had immers geen enkele nieuwe update meegebracht maar enkel oudere updates die eerder afgekeurd waren om extra metingen uit te voeren om te kijken waar het misloopt. De vraag die iedereen zich nu stelt is, wanneer komt er in Maranello eindelijk licht aan het einde van de windtunnel?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}