GP van Italië: derde oefensessie: Max Verstappen snelste

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat Ferrari tijdens de twee oefensessies op vrijdag telkens de snelste was slaagde Max Verstappen erin om tijdens de laatste oefensessie de besttijd te laten noteren. Verstappen was meer dan drie tienden sneller dan Charles Leclerc die in de Ferrari de tweede tijd liet noteren.

Voorafgaand aan de laatste oefensessie raakte bekend dat Nyck de Vries zijn officieel GP-debuut zou maken. De Nederlander vervangt Alex Albon bij Williams, de Britse Thai moet voor de rest van het raceweekend verstek geven door een appendicitis. Gisteren testte Nyck de Vries nog met de Aston Martin F1-bolide, eerder dit seizoen deed hij dat ook met de F1-bolides van Mercedes en Williams.

Gisteren maakte Ferrari indruk met een snelste tijd tijdens beide oefensessies. Presteren voor het thuispubliek is een must en gezien de vele gridstraffen voor de concurrentie verwachten de Tifosi ongetwijfeld niets minder dan een overwinning voor Charles Leclerc.

Voor Nyck de Vries was het moeilijk, hij kreeg slechts één oefensessie in de Williams F1-bolide om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Gelukkig voor hem mocht hij gisteren ook met de Aston Martin F1-bolide testen maar de ene F1-bolide is uiteraard de andere niet.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed met een comfortabele voorsprong van meer dan drie tienden op Charles Leclerc.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen