Nico Hulkenberg in de running voor een zitje bij Haas in 2023

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In de Duitse media wordt Nico Hulkenberg vaak genoemd als kandidaat om het zitje van zijn landgenoot Mick Schumacher over te nemen bij het team van Haas in 2023.

De prestaties van Mick Schumacher zijn in stijgende lijn maar naar alle waarschijnlijkheid zal het niet genoeg zijn om zijn zitje bij Haas te vrijwaren voor het seizoen 2023. Er doen ook al weken geruchten de ronde dat Mick Schumacher de steun van Ferrari zal verliezen aan het einde van dit jaar.

Dan moet er gezocht worden naar mogelijkheden buiten de teams met banden met Ferrari en dan komen we onvermijdelijk terecht bij Alpine en Williams. Daar is de concurrentie voor de vrije zitjes echter groot, zoals bijvoorbeeld Daniel Ricciardo die bij McLaren mag opkrassen aan het einde van het jaar.

Gunther Steiner liet vorige week optekenen in Zandvoort dat hij geen haast heeft in het zoeken naar een teamgenoot voor Kevin Magnussen voor 2023 maar het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ meent te weten dat Nico Hulkenberg overwogen wordt.

Hulkenberg werkte zijn laatste volledige seizoen af in 2019 maar mocht de voorbije jaren nog een paar keer invallen bij Aston Martin, ook dit jaar mocht hij nog twee keer opdraven als vervanger van Sebastian Vettel. 

Hij heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij een comeback als fulltime F1-rijder wel ziet zitten als er zich een mooie kans voordoet.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022