GP van Italië: Charles Leclerc verovert de pole en laat Italiaanse fans dromen

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft in zijn Ferrari de polepositie voor de GP van Italië veroverd, dit tot dolle vreugde van de Italiaanse fans in de tribunes. Max Verstappen reed de tweede tijd maar incasseert nog een gridstraf.

Veel Ferrari-fans in de tribunes op het circuit van Monza en die hoopten uiteraard allemaal dat Charles Leclerc de polepositie voor de GP van Italië zou veroveren. Die kans was trouwens erg groot want zowat de halve startgrid kreeg al een gridstraf voor het wisselen van motoronderdelen.

Het was ook uitkijken naar de debuterende Nyck de Vries die invalt voor een zieke Alex Albon. De Vries reed een indrukwekkende Q1 want hij deed het beter dan vaste rijder Nicholas Latifi.

In Q2 zagen we beide Ferrari’s helemaal bovenaan eindigen met een snelste tijd voor Carlos Sainz, gevolgd door Charles Leclerc en Max Verstappen. Ferrari leek daarmee haar favorietenrol voor de polepositie te bevestigen. Het was echter afwachten of Ferrari ook daadwerkelijk die favorietenrol kon waarmaken in Q3 wanneer er om de polepositie werd gestreden.

Tijdens de eerste snelle runs zagen we Carlos Sainz naar de voorlopig snelste tijd rijden, voor teamgenoot Charles Leclerc en Max Verstappen. Sainz had echter een gridstraf dus Charles Leclerc stond virtueel op de pole.

Er volgde echter nog een tweede ultieme poging en daarin reed Charles Leclerc naar de absolute besttijd. Polepositie dus voor Charles Leclerc en dat tot grote vreugde van het thuispubliek. Leclerc schreeuwde het uit over de boordradio, net als het Italiaanse publiek in de tribunes.

Max Verstappen reed de tweede tijd, voor Carlos Sainz die de derde tijd reed. Verstappen en Sainz incasseren echter nog een gridstraf, net als bijna de halve startgrid. Die startgrid samenstellen wordt dus nog een serieuze puzzel voor de officials.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen