GP van Italië is cruciaal voor Ferrari

Dat is alvast toch de mening van niemand minder dan Fernando Alonso.
Volgens Alonso staat of valt het kampioenschap voor hemzelf en Ferrari naargelang de uitslag van de race in Monza. Monza zal vooral belangrijk zijn voor de moraal binnen het team.

Indien Ferrari kan winnen in Monza, of op zijn minst toch een groot stuk kan inlopen op zijn naaste belagers, dan kan dit een positieve drive geven aan iedereen binnen Ferrari. Een slecht resultaat boeken zou dan weer een grote opdoffer zijn en tegelijkertijd mogen Alonso en Ferrari het kampioenschap dit jaar dan waarschijnlijk wel vergeten.

“Het valt niet te ontkennen dat Monza voor ons een belangrijke race is,” zegt Alonso. “Tijdens onze thuisrace moeten we er alles aan doen zodat we niet nog meer punten verliezen. Een goed resultaat zou een serieuze boost geven. Als het daar slecht loopt, dan is het kampioenschap nog wel niet voorbij, maar het zou een serieuze opdoffer zijn voor de moraal binnen het team.”

Alonso blijft na zijn erg teleurstellend resultaat in Francorchamps wel geloven in zijn kansen voor de titel. De Spanjaard hoopt dat de komende races het geluk eens aan zijn zijde zal staan.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print