Geen extra testdagen voor de teams

De Formula One Teams Association is overeengekomen om volgend jaar al vijftien testdagen te organiseren, net als dit jaar. Toch hadden sommige teams dat liever anders gezien.
Tijdens de grote prijs van België kwam de FOTA bijeen. Daar werd na een discussie beslist om het aantal testdagen voor het seizoen niet te uit te breiden. De eerste test zal drie dagen duren, daarna komen er nog drie vierdaagse testsessies.

Ook kwam men overeen om te proberen een week voor de grote prijs van Bahrein een laatste testsessie te organiseren. Die zal al in Sakhir plaatsvinden. Zo moet men geen extra transport meer regelen om op tijd aan te komen voor de eerste grote prijs.

Samen met de tests na de grote prijs van Abu Dhabi komt het totaal op zes per seizoen. De twee testsessies in 2010 dienen voor aankomend talent en voor het evalueren van de nieuwe banden.

FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh is blij met zes tests voor ze aan de grote prijs van Bahrein beginnen. “Toch had ik liever wat meer tests op de kalander gezien.” verklaart de McLaren-teambaas. “Ik begrijp wel dat sommige teams tegen meer testsessies zijn vanwege budgettaire redenen.”

“We werken nu vier tests af voor de seizoensstart. Dus in totaal hebben we zes sessies in de winter. Het enige wat we misschien wel willen is testen tijdens het seizoen. Op aanvraag van de kleinere teams gaat de laatste test waarschijnlijk door in Bahrein, om de kosten te drukken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen