Verbale oorlog tussen Lauda en Ferrari duurt verder

Niki Lauda en Ferrari, het water tussen hen beide lijkt momenteel nog steeds erg diep.
Niki Lauda kreeg naar aanleiding van zijn uitlatingen over de teamorders die Ferrari gebruikte in Hockenheim felle kritiek van de Italiaanse renstal. Ferrari reageerde immers furieus op de uitlatingen van Lauda (lees artikel).

Volgens Ferrari moest Lauda zijn mond houden en wat beter nadenken alvorens hij allerlei zaken publiekelijk begint te verkondigen. De Oostenrijker tracht nu zijn standpunt te verduidelijken en beweert dat hij een aantal zaken niet gezegd heeft.

“Ik heb zoiets nooit gezegd,” aldus Niki Lauda tegenover Corriere della Sera. “Ik heb op tv enkel gezegd dat teamorders niet goed zijn voor de sport en het spektakel. Dat een team zoals Red Bull het goed aanpakt met Webber en Vettel door hen vrij te laten. Schrijf alstublieft ook dat ik toen geen interview gaf.”

“Ik zou zelf teamorders toestaan, maar dan alleen als één van beide rijders geen lans meer maakt op de titel,” besluit Lauda.

Bij Ferrari is men nog steeds overtuigd van haar gelijk. Want zei Ferrari enkele weken geleden niet in haar column dat Lauda iemand is die zich nadien in allerlei bochten wringt om zijn uitlatingen te nuanceren?

“Ik ben erg tevreden dat Niki ontkent dat hij dergelijke uitspraken heeft gedaan. Het toont aan dat frisse lucht echt wel goed voor je is,” aldus de columnist van Ferrari.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed