GP van Italië: tweede oefensessie: Carlos Sainz net iets sneller dan Verstappen

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de tweede oefensessie op het circuit van Monza de snelste tijd gereden. Max Verstappen was goed voor de tweede tijd terwijl Charles Leclerc in de tweede Ferrari de derde tijd reed.

Nadat Ferrari tijdens de eerste oefensessie met beide wagens helemaal bovenaan stond was het tijdens de tweede oefensessie uitkijken of Red Bull tijdens de tweede oefensessie zou terugslaan. Ongeveer halverwege de sessie kregen we een rode vlag nadat Mick Schumacher met zijn Haas F1-bolide kwam stil te staan.

Met nog 15 minuten te gaan zag het er opnieuw erg goed uit voor Ferrari met een voorlopige snelste en derde tijd voor Sainz en Leclerc.

Gezien het feit dat er heel wat rijders zondag een gridstraf krijgen lag de focus bij veel teams en rijders op het zich zo goed mogelijk voorbereiden voor de race.

Uiteindelijk was het Carlos Sainz die in zijn Ferrari de snelste tijd reed. Max Verstappen en Charles Leclerc volgden allebei op minder dan twee tienden van Sainz. Ferrari en Red Bull dus dicht bij elkaar, dat belooft voor de kwalificatie en de race later tijdens het weekend.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen