Yuki Tsunoda: “Toto Wolff mag zoeken zoveel hij wil, er zal niets tevoorschijn komen”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

AlphaTauri-rijder Yuki Tsunoda was na de GP van Nederland een van de hoofdrolspelers in een complottheorie op de sociale media. In Monza reageert de Japanner op de verdachtmakingen.

Tijdens de GP van Nederland had Yuki Tsunoda het gevoel dat een van de wielen van zijn AlphaTauri niet goed vaststond en daarom stopte hij naast de baan. In de overtuiging dat hij zou opgeven had Tsunoda zijn veiligheidsgordels al losgemaakt maar toen kreeg hij de boodschap van zijn team dat er niets mis was met het wiel en dat hij zou kunnen verder rijden.

De Japanner zag zichzelf genoodzaakt om weer de pits in te duiken om zijn veiligheidsgordels weer te laten vastmaken en toen hij weer de baan werd opgestuurd werd hem over de boordradio verteld dat er toch iets was met de auto en dat hij onmiddellijk moest stoppen. Hij parkeerde zijn bolide weer langs de baan en dat zorgde voor een virtuele safety car-procedure. 

Dat speelde vooral in het voordeel van Max Verstappen die Lewis Hamilton kon passeren en voor de tweede keer op rij zijn thuisrace wist te winnen. Vermits AlphaTauri het zusterteam is van Red Bull ontstonden vooral op de sociale media complottheorieën die stelden dat Tsunoda met opzet de virtuele safety car-procedure zou hebben uitgelokt.

Yuki Tsunoda windt er dan ook geen doekjes om als hem in Monza gevraagd wordt naar de complottheorieën. 

“Ten eerste, ik wil het niet weten, ik ben niet geïnteresseerd. Ik wil ook vragen hoe de hersenen er uit zien van mensen die zoiets verzinnen. Ze moeten hun hersenen onderzoeken en een MRI of zoiets laten maken om uit te vinden wat er mis is.”

“Red Bull Racing en AlphaTauri zijn totaal verschillende raceteams. We hebben verschillende namen en we opereren in Italië, terwijl Red Bull Racing gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk. Het is heel simpel: we hadden een probleem met de auto en het werd bevestigd dat het te maken had met het differentieel.” 

“Ik zat ook in een goede positie met een kans op punten ervoor. Dus er was geen reden om Max te helpen. Het is gewoon een compleet gek verhaal.”

Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff had afgelopen week laten optekenen dat indien zijn team in strijd zou zijn voor de titel dat hij het incident van naderbij zou onderzoeken en ook daar reageert Tsunoda erg kordaat op.

“Hij mag onderzoeken wat hij wil, er zal niets nieuws tevoorschijn komen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen