GP van Japan: eerste oefensessie: Fernando Alonso snelste in de regen

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Op een nat circuit van Suzuka heeft Fernando Alonso tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan de snelste tijd gereden. De tweevoudig F1-kampioen bewees op zijn 41 jaar dat hij nog alles in zich heeft om nog enkele jaren door te gaan in de koningsklasse van de autosport.

De Formule 1 keert dit weekend na twee jaar afwezigheid op de F1-kalender terug naar Japan. Net als een week geleden in Singapore was ook in Japan de oorzaak daarvoor te zoeken in de pandemie met het coronavirus. De Japanse fans zorgen altijd voor een knotsgekke sfeer, zeker na twee jaar extra wachten was dat het geval.

Het circuit van Suzuka behoort net als dat van Spa-Francorchamps tot de favoriete circuits van heel wat F1-piloten. Suzuka is erg uitdagend en de regen maakte die uitdaging alleen maar groter.

Bij momenten viel er iets minder regen en konden de rijders overschakelen van de ‘full wets’ naar ‘intermediates’ maar ook dan nog leek bij momenten de visibiliteit erg beperkt, zeker wanneer je in de spray van een andere rijder moest rijden.

Tegen het einde van de oefensessie begon het opnieuw harder te regenen en werden de omstandigheden verraderlijker. Verschillende rijders gingen dan ook in de fout, waaronder Charles Leclerc die in de grindbak belandde.

Vreemde situatie kregen we na het vallen van de zwart-wit geblokte vlag. Mick Schumacher crashte immers terwijl hij op weg was om terug te keren naar de pits.

Uiteindelijk was het Fernando Alonso die enigszins verrassend de snelste tijd reed. In zijn Alpine F1-bolide was hij zo’n drie tienden sneller dan beide Ferrari’s.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022